World Vision Romania anunta ca a depasit la inceputul acestei saptamani numarul de 100 de copii sponsorizati prin programul „Donator de Viitor”.
Lansat la 1 octombrie, acest program este primul demers de tip „child sponsorhip” din Romania, prin care organizatia le ofera romanilor posibilitatea de a contribui la schimbarea destinului unei comunitati defavorizate, sustinand copiii din acea comunitate.
Prima etapa a programului de dezvoltare comunitara se deruleaza in intervalul octombrie 2013 – septembrie 2014 si vizeaza nevoile a 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj, acesta fiind unul dintre judetele cu cel mai scazut nivel de trai din Romania. Toti cei care doresc sa sustina demersul World Vision pot sprijini unul din copiii inscrisi in program, prin donatii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor.
„Reactia rapida a oamenilor care au devenit donatori in aceste prime doua luni ne bucura foarte tare si ne da sperante pentru viitor. Inca avem multi copii care merita sansa unei vieti mai bune. Campania <Donator de viitor> continua si in perioada iernii cu noi povesti de la copiii din comunitati, a caror viata este atat de diferita de cea a copiilor din orase. Impreuna putem reduce acest decalaj”, a declarat Catalin Andrew Popa, director national la World Vision Romania.
Toti cei 600 de copii inscrisi in program vor beneficia de ajutor in cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitara ce se deruleaza pe 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy, dezvoltare spirituala.
Problemele care vor putea fi rezolvate datorita donatiilor primite acopera o paleta larga: dotarea scolilor si gradinitelor cu material didactic, mobilier, laboratoare de informatica, racordarea acestora la reteaua de apa curenta, deschiderea sau modernizarea punctelor sanitare, imbunatatirea drumurilor de acces catre scoli, crearea de spatii pentru activitati culturale si de petrecere a timpului liber, organizarea de excursii, tabere si vizite la diverse obiective.
Particularitatea programului „Donator de Viitor” consta in implicarea pe termen lung si in crearea unei legaturi directe intre copil si persoana care se inscrie in programul de donatii. Astfel, programul permite o comunicare constanta intre donator si copil, primul dintre ei avand posibilitatea de a coresponda cu copilul si cu familia lui sau de a-l vizita, daca isi doreste acest lucru. (A.D.).